Prefabrik Yapıların Avantajları
- Prefabrik yapıların büyük kısmı fabrika ortamında hazırlandığı için uzun inşaat süreleri yoktur.
- Fabrikada üretimi yapılan prefabrik evlerin montaj süreleri (100 m² tek katlı bir ev için) 3-4 gün gibi kısa sürede tamamlanır.
- Üretim aşamasında statik hesaplamaları yapılarak imalatı yapılan prefabrik evler depreme ve doğal afetlere karşı dayanıklıdır.
- Prefabrik evler istenildiği takdirde ilave yapılarla, genişletilebilir ve farklı bir yere taşınabilir.
- Prefabrik yapılar montaj esnasında çevreye zarar verici herhangi kimyasal bir madde içermezler. Kısa sürede kurulan prefabrik yapılar görüntü ve gürültü kirliliğine sebep olmaz.
- Prefabrik yapılarda kullanılan malzemelerin ısı yalıtımı yüksek olduğundan dolayı ısı verimliliği sağlar.
- Prefabrik yapılar dört mevsim iklim şartlarına uygun olarak üretildiği için karlı, yağmurlu, rüzgarlı ve güneşli havalardan etkilenmez.
- Prefabrik yapılarda zemin betonu (su basmanı) haricinde beton kullanılmaz.
- Prefabrik yapılarda standart malzeme haricinde farklı dış görünüş seçenekleriyle istediğiniz eve sahip olmanız mümkündür.
- Prefabrik yapılar planlanırken kullanılan tüm bina elemanları birbiriyle uyumlu olarak üretilir ve montaj anında herhangi bir sapma, aksaklık olmaz.
- Prefabrik evler tek katlı ve çift katlı olarak üretilir. Tek katlı ve çift katlı modellerde bir birinden farklı seçenekler sunarak bulunduğu çevreye özgü modern yapılar yapılabilmektedir.
- Prefabrik binaların ortalama ömürleri 50-55 yıldır.
- Showroomumuzda bulunan evlerimizi gezerek ev alanında tecrübeli personellerimize merak ettiğiniz soruları sorarak prefabrik evler hakkında daha geniş bilgi alabilirsiniz.
Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- Prefabrik yapılar, yapı sektörü içerisinde payını ve önemini her geçen gün artırmaktadır. Bu noktadan yola çıkarak, artık ciddi anlamda bir prefabrik ev düşünüyorsanız söyleyebiliriz. İnsanlar bir ev tercihinde bulunurken, firmalar bir saha operasyonu kurgularken prefabrik yapıları tercih etmektedir. Prefabrik ev alırken hangi konulara dikkat etmelisiniz?
- İlk olarak, prefabrik ev fiyatlarını araştırmanızı iyi araştırmalısınız. Mutlaka birkaç firmadan fiyat alın. Tavsiyemiz, prefabrik sektörde uzun yıllardır hizmet veren firmaları tercih etmenizdir. Moda Prefabrik'ten uygun fiyat anlamında firmalar ile iletişime geçebilirsiniz.
- Prefabrik ev alımında iklim koşulları da önemli bir etkendir. Bölgelerdeki yüksek olan bölgelerde rüzgar hızı fazla olan bölgelerde malzeme ve montaj detaylarına dikkat edilmelidir.
- Prefabrik evler hakkında konut kredisi olup olmadığına da emin olunuz.
- Uzun yıllar kullanabileceğiniz bir ev almak istiyorsanız, prefabrik evler çok doğru bir konudur. Günümüzde prefabrik konutların önemli bir kısmında ses yalıtımı, ısı yalıtımı ve yangın yalıtımı gibi konular önem arz etmektedir.
- Montaj ve teslim süreçlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşeceğini ve sonrasında sökülebilir olması da önemli tercih sebeplerindendir.
Teknik Özellikler
DIŞ DUVAR 100mm iç DUVAR : 60mm
Dış Kaplama: 8 mm Düz Çimento Yonga Levha (CE Belgeli Betopan-Fibercement) Yalıtım: 80mm kalınlığında B1 sınıfı yanmaz polistren sınıfı (EPS) Köpük. İç Kaplama: 8 mm Düz Çimento Yonga Levha (CE Belgeli Betopan-Fibercement) Panel Birleşim Sistemi: Galvaniz Sac Malzemeden Rollform Makinasında Şekillendirilen H ve U profillerden Oluşturulur. Opsiyonel: Karkaslı Panel Opsiyonel Yalıtım: 80 mm kalınlığında Taşyünü Yangın Sınıfı A1.
TAŞIYICI SİSTEM
Taşıyıcı Sistem çelik aksam ve duvar panellerinden meydana gelmektedir. Taşıyıcı sistemin tamamı ROLLFORM makinelerinde özel olarak şekillendirilmiş galvanizli çeliktir. Kaynak kullanılmadığından dolayı, istendiği takdirde sökülüp başka bir yere tekrar montajı yapılabilir.
TEKNİK ÖZELLİKLER
Kar yükü: 80kg/m² TS 498 ve TS EN 1931-1-3 Rüzgar hızı: 102km/saat (50kg/m²) TS 498 ve TS EN 1931-1-4 Dış duvar ısı iletim katsayısı: K: 0,36 Kcal/m² hC (K:0,42 W/m² K) İç duvar ısı iletim katsayısı: K: 0,59 Kcal/m² hC (K:0,68 W/m² K) Çatı ısı iletim katsayısı: K: 0,39 Kcal/m² hC (K:0,45 W/m² K)
TAVAN
Tavan Kaplaması: 12 mm Kalınlığında Alçı Levha (Alçıpan) Tavan Yalıtımı: 80mm Kalınlığında Rulo Camyünü Opsiyonel: Taşyünü Asma Tavan
ÇATI
Çatı Kaplaması: 27/200 Formunda 0,50 mm kalınlığında trapez kesitli boyalı galvaniz sac kullanılır. Opsiyonel: Metal Kremit, Shingle ve Sandviç Panel Kullanılır. Çatı Maksatları: 125 cm ara ile yüksek standartta galvaniz rulodan sacdan üretilmiş özel tasarım makas ve düşey iç profilli çelik makas. Saçaklar: 20 cm özel bükümlü galvaniz saçdan saçak vardır. Dere: Pvc ya da galvaniz sac dere uygulaması isteğe bağlı yapılabilmektedir.
ARAKAT KONSTRÜKSİYON
Karkas: özel bükümlü galvaniz sacdan elde edilen kafes şeklindeki panellerin birbirleriyle birleştirilmesinden oluşturulur. Üst kaplama: 16 mm kalınlığında çimento yonga levha (CE belgeli betopan-fibercement) Alt kaplama: 12 mm kalınlığında alçı levha (alçıpan) üstünde 80 mm kalınlığında camyünü yalıtımı
KAPI
Dış Kapı: Çelik Kapı İç Kapı: Amerikan Panel Kapı
ELEKTRİK TESİSATI
Armatürler: Aydınlatma Armatürleri, An- aratlar, Prizler, Sigortalar Sigorta Kutuları Kablolama: Priz sortileri 3X2,5 mm² NYM, Aydınlatma sortileri 2X1,5 mm² NYM, Uygulama: Sıva Altı veya Sıva Üstü
PENCERE
Pencere: PVC Pencere Camlar: 4+12+4 Isı cam
SIHHİ TESİSAT
Vitrifiye / Armatürler: Lavabolar, Lavabo ve Banyo Muslukları, WC Taşı, Duş Teknesi Temiz Su ve Pis Su Boruları: PPRC ve PVC borular kullanılır. Uygulama: Sıva Altı veya Sıva Üstü,
BOYA
Dış Cephe: Çift kat silikonlu boya Metal Aksam: Standart çift kat yağlı boya Tavan: Çift kat plastik boya
MERDİVEN
Kullanıcı profillerinden elde edilen iskelet üzerine betopan kaplama kullanılır.